Nieuws van Fysiotherapie Oudegracht

Ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en binnen onze praktijk delen we via deze pagina. Wil je na het lezen van een nieuwsbericht meer informatie? Neem dan gerust contact op.
 

HERSTEL & BALANS: Je bent niet alleen ...

Vanaf maart starten we met een (kosteloos!) psychosociaal programma in een nieuw jasje. Vol = vol! Meld je nu aan voor de nazorg groep onder begeleiding van GZ psycholoog Carolien van Weert. Carolien is gespecialiseerd in psychosociale oncologische zorg.  

Je bent niet alleen met vermoeidheid, angst-, spanning- en stressklachten na de behandeling voor kanker.

Zelfs jaren na de behandeling kan kanker je leven beïnvloeden. Misschien wel voor altijd. 86% van (ex)kankerpatiënten ervaart klachten. Angst, onzekerheid, somberheid, vermoeidheid en impact op de relatie komen het meest voor. Kanker doet meer met je dan je denkt.

Zit je niet te wachten op andermans verhalen? Onze ervaring is dat dit patiënten weerhoud van het volgen van deze groep. Echter de ervaring leert ook dat 99% van de patiënten na het volgen van de groep het zeer prettig ervaren om herkenning en erkenning te vinden voor de klachten waar ze na de behandeling van kanker mee te maken krijgen. 

Investering die wij vragen: 2 x een vragenlijst van 15 minuten. 

 

Voor wie? Patiënten die de curatieve behandeling voor kanker achter de rug hebben. (actieve immuno- of hormoontherapie is geen probleem). 

Onze ervaring is dat de klachten die hierboven beschreven worden pas opspelen als de behandeling achter de rug is en de ‘trein’ tot stilstand komt. Meestal is dit ook het moment dat de aandacht rondom het ziekzijn van de omgeving verminderd, terwijl dit juist in deze fase zo van belang is!

 

Thema’s van de 7 bijeenkomsten:

- Psycho educatie: wat voor klachten kan je ervaren na de behandeling, wat is normaal?

- Omgaan met stemmings -en angstklachten. Wat helpt?

- Omgaan met stress: mindfulness en ontspanningsoefeningen

- Kanker en je omgeving.. wat doet dat met je partner/kinderen/familie?

- Re-integratie in je leven (werk, toekomst, omgaan met vermoeidheid).

- Omgaan met het verlies en de veranderingen sinds de ziekte.

- Bijeenkomst samen met partner/ belangrijke ander.

 

Waar:
De bijeenkomsten worden gehouden in ’t Praethuys Westerweg 50 1815 DG Alkmaar www.praethuys.nl 

 

De kosten worden volledig vergoed door het IKNL, zij willen graag aantonen hoe zinvol psychosociale begeleiding is na kanker. In feite help je dus toekomstige patiënten om deze zorg weer beter vergoed te krijgen!

Aanmelden is simpel:

www.fysiotherapieoudegracht.nl        -           edine@fysiotherapieoudegracht.nl

https://psychologenpraktijkdemare.nl -           ppdemare@xs4all.nl

 

Wat kan je gebeuren? Geef jezelf een kans! We zien je graag in maart! 

PARKEERBELEID

Heeft u toegang tot de binnenstad?

U kunt, als u een afspraak heeft bij Fysiotherapie Oudegracht,  de afgesloten binnenstad gratis inrijden. U rijdt het gebied in via het Ritsevoort en uit via de  Zilverstraat (zie kaartje op de achterkant). Direct bij binnenkomst bij de betreffende praktijk is het van belang dat u uw kenteken of het kenteken van de auto(‘s) waarmee u gehaald en/of gebracht bent, doorgeeft aan de secretaresse van Fysiotherapie Oudegracht, zodat in het systeem wordt vastgelegd dat u recht heeft op toegang.

Mag u de binnenstad ook inrijden bij een andere ingang dan Ritsevoort?

De gemeente Alkmaar wil de binnenstad autoluw houden en het winkelklimaat zoveel mogelijk bevorderen. Om deze redenen is het voor u niet toegestaan de binnenstad in te rijden op een andere locatie dan het Ritsevoort. Doet u dit wel, dan bent u in overtreding. U ontvangt bij de eerste keer een waarschuwingsbrief. Een daarop volgende overtreding resulteert in een boete.

Hoe werkt het parkeren voor u?

Parkeren bij de drie praktijken zal voorlopig op dezelfde manier plaatsvinden, door middel van het neerleggen van een parkeerkaart van de betreffende praktijk.

Wat betekent cameraregistratie voor uw privacy?

Uw privacy wordt gewaarborgd. Handhaving met kentekenregistratie valt onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Als blijkt dat u toegangsrechten heeft wordt uw kenteken binnen 72 uur verwijderd.

PRESENTATIE KOLPING BOYS

Afgelopen week is er in de kantine van Kolping Boys een presentatie gegeven door Fysiotherapie Oudegracht. Hidde de Hoog, Frans Ursem en Jan Koster gaven een lezing over blessurepreventie en een workshop tapen aan de trainers van de jeugdselectie.

Op deze informatieve avond werd er veel kennis uitgewisseld en ook veel tape geplakt -niet allemaal op de juiste plekken ;-). In januari als de vrijwillige trainers van de jeugd bij elkaar komen zal Fysiotherapie Oudegracht ook een interessante presentatie geven.

Op maandag en donderdag 17:00 uur is er een inloopspreekuur bij Fysiotherapie Oudegracht op de Westerstraat 59 (oude Bakker Beerse). Meld je dan even aan via telefoonnummer 072-5117799.

Jullie sportmasseur Jan Koster is er elke dinsdag op de club om 17:00 uur om blessures te beoordelen.