Nieuws van Fysiotherapie Oudegracht

Ontwikkelingen binnen de fysiotherapie en binnen onze praktijk delen we via deze pagina. Wil je na het lezen van een nieuwsbericht meer informatie? Neem dan gerust contact op.
 

ACTIVE LIVING HEALTH CHECK

FYSIOTHERAPIE OUDEGRACHT DOET LEEFSTIJLCHECK VOOR ZORGVERZEKERAAR

Hoe gezond bent u?

Fysiotherapie Oudegracht biedt sinds kort de LeefstijlCheck aan. De LeefstijlCheck wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen van de zorgverzekeraar VGZ. Hieronder vallen VGZ, Univé, IZZ, IZA, UMC, Zekur, SZVK en Zorgzaam. In de meeste van deze aanvullende verzekeringen zit een preventief budget, waar vanuit de leefstijlcheck wordt vergoed. Het komt niet ten laste van uw eigen risico.

De leefstijlcheck bestaat uit verschillende testen en metingen, die uw leefstijl en de risico’s op het ontstaan van hart- en vaatziekten in kaart brengen. Tijdens de leefstijlcheck wordt er onder andere gekeken naar de bloeddruk, de cholesterol- en glucosewaarde in het bloed, de longfunctie, oog- en gehoorfunctie en de algehele conditie.

Na de testen krijgt u een persoonlijk leefstijlgesprek met de leefstijlcoach en worden de resultaten van de hierboven omschreven tests besproken. U krijgt ook advies op welke manier u uw leefstijl kan verbeteren. Indien gewenst en/of noodzakelijk verwijst de coach u gericht door.

Aansluitend op de onderzoeken ontvangt u een schriftelijke eindrapportage. Hierin worden de resultaten nog een keer schriftelijk vermeld en zijn hierin ook de adviezen voor verbetering opgenomen.

Als U niet bij VGZ verzekerd bent kunt u ook deze check doen. U kunt hiervoor informeren door onderstaand telefoonnummer te bellen.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie?

Bel met Maria of Sylvia naar Fysiotherapie Oudegracht op 072-5117799 of stuur een mail naar receptie@fysiotherapieoudegracht.nl

PARKEERBELEID

Heeft u toegang tot de binnenstad?

U kunt, als u een afspraak heeft bij Fysiotherapie Oudegracht,  de afgesloten binnenstad gratis inrijden. U rijdt het gebied in via het Ritsevoort en uit via de  Zilverstraat (zie kaartje op de achterkant). Direct bij binnenkomst bij de betreffende praktijk is het van belang dat u uw kenteken of het kenteken van de auto(‘s) waarmee u gehaald en/of gebracht bent, doorgeeft aan de secretaresse van Fysiotherapie Oudegracht, zodat in het systeem wordt vastgelegd dat u recht heeft op toegang.

Mag u de binnenstad ook inrijden bij een andere ingang dan Ritsevoort?

De gemeente Alkmaar wil de binnenstad autoluw houden en het winkelklimaat zoveel mogelijk bevorderen. Om deze redenen is het voor u niet toegestaan de binnenstad in te rijden op een andere locatie dan het Ritsevoort. Doet u dit wel, dan bent u in overtreding. U ontvangt bij de eerste keer een waarschuwingsbrief. Een daarop volgende overtreding resulteert in een boete.

Hoe werkt het parkeren voor u?

Parkeren bij de drie praktijken zal voorlopig op dezelfde manier plaatsvinden, door middel van het neerleggen van een parkeerkaart van de betreffende praktijk.

Wat betekent cameraregistratie voor uw privacy?

Uw privacy wordt gewaarborgd. Handhaving met kentekenregistratie valt onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens (CBP). Als blijkt dat u toegangsrechten heeft wordt uw kenteken binnen 72 uur verwijderd.

PRESENTATIE KOLPING BOYS

Afgelopen week is er in de kantine van Kolping Boys een presentatie gegeven door Fysiotherapie Oudegracht. Hidde de Hoog, Frans Ursem en Jan Koster gaven een lezing over blessurepreventie en een workshop tapen aan de trainers van de jeugdselectie.

Op deze informatieve avond werd er veel kennis uitgewisseld en ook veel tape geplakt -niet allemaal op de juiste plekken ;-). In januari als de vrijwillige trainers van de jeugd bij elkaar komen zal Fysiotherapie Oudegracht ook een interessante presentatie geven.

Op maandag en donderdag 17:00 uur is er een inloopspreekuur bij Fysiotherapie Oudegracht op de Westerstraat 59 (oude Bakker Beerse). Meld je dan even aan via telefoonnummer 072-5117799.

Jullie sportmasseur Jan Koster is er elke dinsdag op de club om 17:00 uur om blessures te beoordelen.