Edine Beukers, oncologiefysiotherapeut

Even voorstellen, ik ben Edine Beukers. 

Ik werk sinds 2008 bij Fysiotherapie Oudegracht. Ik ben gediplomeerd Oedeemfysiotherapeut en ik heb de Master opleiding Oncologiefysiotherapie behaald.

Oedeemfysiotherapie is bedoeld voor patiënten die last hebben van vocht in de ledematen, bijvoorbeeld na een operatie. 

Oncologiefysiotherapie richt zich specifiek op het behandelen van bewegingsproblemen ten gevolge van de kanker zelf of van de medische behandeling van de kanker. Het is een specialisatie volgend op de de reguliere fysiotherapieopleiding (extra Masteropleiding van 5 jaar).

Als oncologiefysiotherapeut heb ik specifieke kennis over de ziekte en de laatste ontwikkelingen in de oncologie, de medische behandelingen en de korte- en lange termijngevolgen ervan. Ik ben opgeleid om de oncologische patiënt adequaat te begeleiden op psychosociaal vlak tijdens deze ingrijpende ziekte. 

Ik wil graag kankerpatiënten ondersteunen, trainen en coachen met een persoonlijk zorgplan tijdens alle fases van de ziekte. 

Door goed naar de hulpvraag te luisteren, stel ik een persoonlijk behandelplan voor. Ik stem het plan af op de wensen, klachten en beperkingen van de patiënt, maar ook op de fase van de ziekte waarin hij/zij zich bevindt.

Onderdeel van dit plan kan zijn:
- een trainingsprogramma om de conditie te verbeteren tijdens de chemotherapie of juist ná de kankerbehandeling
- een reeks massages ter verlichting van de pijn
- ademhalingsoefeningen om benauwdheid te verminderen

Ik kan ook advies geven over een goede lig- en zithouding wat pijn en benauwdheid kan verlichten. 

Ik ben de laatste jaren actief geweest om het Netwerk Oncologische Zorg op te zetten in de regio Kop van Noord Holland en Noord Kennemerland. Dit zelfstandig netwerk heeft als doel zo optimaal mogelijk zorg dicht in de buurt van de oncologie patiënt te bieden. 

Ik vind het erg belangrijk dat patiënten zich bij mij veilig en gehoord voelen. Vanuit mijn ambitie en enthousiasme ben ik zeer gedreven in het begeleiden van (oncologie)patiënten. 

U kunt mij bereiken op 072-5117799 of edine@fysiotherapieoudegracht.nl

Terug naar Oncologiefysiotherapie

Vergoeding

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijke vergoedingen binnen uw zorgverzekering. Bel 072-5117799 of mail naar info@fysiotherapieoudegracht.nl