Oncologiefysiotherapie in de herstel fase

In de herstelfase gaat het om herwinnen van beweeglijkheid en controle over de activiteiten van het dagelijkse leven. 

Na de operatie en bestraling bij borstkanker bijvoorbeeld, kunnen de spieren van de borst en armen vaak verkorten en in kracht afnemen. Tijdens de therapie trainen we bewust deze spieren. Bij longkanker ligt de nadruk op het trainen van de grote spiergroepen om vermoeidheid te verminderen en bijvoorbeeld traplopen weer (beter) mogelijk te maken. 

De training vindt idealiter twee keer per week plaats om de conditie meerdere keren per week te prikkelen. De patiënt krijgt persoonlijke oefeningen mee om thuis uit te voeren. Kniebuigingen (squats) zijn bijvoorbeeld goede oefeningen om thuis grote bovenbeenspieren te trainen.

Voor kankerpatiënten die de medische behandeling hebben afgerond, biedt Fysiotherapie Oudegracht al 15 jaar een speciaal programma, Herstel & Balans. 

De oncologiefysiotherapeut kan de patiënt ook tijdens de palliatieve fase en de terminale fase van de ziekte ondersteunen.
 

Terug naar Oncologiefysiotherapie

Vergoeding

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijke vergoedingen binnen uw zorgverzekering. Bel 072-5117799 of mail naar info@fysiotherapieoudegracht.nl