Dé fysiotherapeuten in Alkmaar en Oudorp

Stuur een mail
receptie@fysiotherapieoudegracht.nl
Openingstijden
ma, wo, do: 08:00 - 20.00 | di, vr: 08:00 - 17.30

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd in sport en sporters. Na zijn studie fysiotherapie heeft hij zich verder geschoold tot sportfysiotherapeut. Daardoor weet hij welke eisen een sport aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en hij weet wat de motivatie van sporters is.

Dit stelt hem in staat om u op het vlak van sport en gezondheid te adviseren, te behandelen en te begeleiden. Dat geldt niet alleen in een medische setting – als de dokter u doorverwijst. U kunt zelf rechtstreeks met de sportfysiotherapeut een afspraak maken. Welke afspraak of behandeling voor vergoeding in aanmerking komt, is afhankelijk van uw verzekering.

Voor wie?

Beginnende sporters – advies en begeleiding
Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herkent u dat. Misschien is het al lang geleden dat u voor het laatst hebt gesport, bent u in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege uw handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten. De NVFS-sportfysiotherapeut kan u helpen bij het kiezen van een activiteit die bij u past. 

Sporters – advies en begeleiding
U sport en met veel plezier! U speelt competitie en u bent elke wedstrijd lekker fanatiek of misschien loopt u voor uzelf twee keer per week hard met het plan om ooit nog eens een (halve) marathon te lopen.

Bekruipt u wel eens de vraag of u goed bezig bent? Of u wel effectief genoeg traint? Of u wel genoeg drinkt tijdens het toerfietsen elke zondagochtend? Begint het u een beetje te duizelen als u nieuwe loopschoenen moet kopen en u tegenstrijdige adviezen krijgt? Bent u zwanger en wilt u graag zo lang mogelijk blijven sporten? Ga eens langs bij een NVFS-sportfysiotherapeut. Deze professional heeft zich als fysiotherapeut gespecialiseerd in de sport.

Geblesseerde sporters – behandeling en begeleiding
U bent geblesseerd. Dat is balen! Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Een sportgerichte behandeling en begeleiding van de NVFS-sportfysiotherapeut zorgen daarvoor.

Sport-minded als hij is, weet de NVFS-sportfysiotherapeut hoe u zich voelt en hij zal er alles aan doen om u zo snel mogelijk weer op niveau te krijgen. Natuurlijk analyseert hij eerst nauwkeurig wat er is gebeurd en behandelt hij uw blessure na verwijzing door de arts. Maar hij adviseert u ook hoe u tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven. U loopt dan zo min mogelijk achterstand op.

 

Kwaliteit erkend

Een sportfysiotherapeut is geen alleskunner of een wondertherapeut. Hij weet waar zijn deskundigheid ophoudt en zal u dan ook tijdig en gericht doorverwijzen. Hij werkt daarom nooit alleen, maar altijd vanuit een intercollegiaal netwerk.